11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

2 premii I la concursuri de desen pentru o talentată elevă de la Colegiul Sadoveanu

In perioada 2-12 iunie 2015 s-a desfășurat, în două etape, concursul județean ,,MĂRUL – REGELE FRUCTELOR”, ediția a III-a, organizat de I.S.J. Iaşi în colaborare cu C.J. Iași și APIA.
Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani, a participat anul acesta la secțiunea desen a concursului, obținând Premiul I, la fel ca și în anul trecut, cu lucrarea intitulată Mărul-izvor de sănătate și vitalitate a elevei Crăciun Ștefana, din clasa a VII-a A, îndrumată de profesorul Pădurariu Petru. Trebuie menționat faptul că, eleva Crăciun Ștefana, este obișnuită cu astfel de premii, ea obținând același premiu I la secțiunea Pictură, din cadrul Concursului de Arte Plastice – Olimpiada mică ce a avut loc pe data de 9 mai la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” Iași.
Scopul acestui concurs este promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase și a consumului autohton de fructe și face parte din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe în școli. Prin intermediul acestui program, elevii din învăţământul primar și gimnazial primesc gratuit în școală mere, iar încurajarea consumului acestor fructe se face prin implicarea copiilor în realizarea unor lucrări artistice (desene, colaje, postere, poezii, cântece) în cadrul Concursului Judeţean ,,Mărul – regele fructelor”.
Anul acesta, la faza județeană, ce a avut loc în data de 12 iunie la Palatul Copiilor Iași, au participat la cele trei secțiuni un număr de 41 de școli din județ.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow