11.3 C
Paşcani
joi, aprilie 25, 2024

Sens giratoriu la Bariera de la Blăgești

Vești bune pentru șoferi! Un nou sens giratoriu ar urma să fie amenajat la intersecția de la bariera care face legătură cu suburbia Blagesti și drumul național 28 A.

Dacă în prezent accesul prin bariera spre Blăgești este închis, mulți șoferi nu țin cont de regulile rutiere și zi de zi continuă să circule prin aceea zonă. Lucrurile se vor schimba insă, odată cu amenajarea sensului giratoriu, al cărui scop este să creeze o cale de ieșire și intrare în Blăgești, care să ajute la fluidizarea și siguranța în trafic.

Astfel, autoturismele care se deplasează dinspre Blăgești vor putea intra în sensul giratoriu, iesind pe pe drumul national 28A, unde vor avea posibilitatea sa faca stânga spre Iași, sau dreapta spre Pașcani. Accesul spre Blăgești se va face tot prin intrarea în sensul giratoriu, cetatenii suburbiei urmand sa fie scutiti astfel de cei cativa kilometri pe care trebuie sa-i parcurgă cu masina, înconjurând, pentru a ajunge in zonă.

Decizia a fost luată în cadrul sedintei comisiei de circulație de vineri, 15 octombrie, care a avut loc începând cu ora 10:00 la sediul primăriei.

Precizăm că primăria Municipiului Pașcani este responsabilă pentru pregătirea documentației pe bază căreia să vor obține avizele de la administratorului drumului public, cât și de la Serviciului Rutier Iași.

Alte articole

Programul transportului public din Pașcani, în perioada sărbătorilor pascale

Operatorul local din municipiul Pașcani a anunțat programul de...

O nouă oportunitate de formare pentru cadrele didactice ale Școlii Gimnazile Speciale Pașcani

C.P. Prin programul de 𝐀𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐞 Ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫ă 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟏-𝐑𝐎𝟎𝟏-𝐊𝐀𝟏𝟐𝟏-𝐒𝐂𝐇-𝟎𝟎𝟎𝟏𝟒𝟔𝟐𝟓𝟐,...