22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

160 de olimpicii, la Scoala ,,Iordachi Cantacuzino”

Mai multi elevi de la Scoala Generala Iordachi Cantacuzino au fost felicitati astazi, 03 aprilie, de catre conducerea unitatii de invatamant pentru premiile obtinute la concursurile si olimpiadele scolare din ultima perioada. Intrucat in scoala au ajuns peste 160 de premii in total de la mai multe discipline, precum limba romana, matematica, fizica si engleza, sala unde s-au adunat toti castigatorii impreuna cu profesorii indrumatori a devenit neincapatoare.

Olimpicii au prezentat fiecare ce premiu a obtinut, la ce sectiune si cateva pareri despre competiile la care au participat. La concursurile si olimpiadele de matematica care s-au desfasurat atat in municipiu cat si in Iasi, s-au castigat peste 20 de premii. De exemplu, chiar in aceasta dimineata la Colegiul Unirea Pascani a avut loc concursul “Minti dezghetate” unde, elevii de la Scoala Iordache Cantacuzino au castigat mai multe premii de locul I, II si III.

Pe langa faptul ca sunt foarte mandrii ca au castigat locuri fruntase in competitii la disciplina fizica, unii elevii au si planuri de viitor legate de aceasta pasiune. Cladiu Axintioi a obtinut locul III, la faza unei olimpiade judetene si viseaza de pe acum sa urmeze cursurile unui facultati de inginerie aerospatiala.

Alte discipline, alte pasiunii. Si la olimpiadele de geografie elevii s-au facut remarcatii prin numeroasele premii obtinute. Concursul National de Geografie Terra nu l-a speriat pe un elev, care a obtinut locul II, ba chiar mai mult, i s-a parut ca a fost destul de simplu. Gandurile marete de viitori sunt si in mintea acestui adolescent, care doreste sa fie aviator.

Elevii se pricep la de toate, astfel incat si la olimpiadele de biologie si engleza s-au dovedit a fi castigatori. Claudiu Saga ii place sa vorbeasca in limba engleza foarte mult, in special cu persoane din afara tarii. Astfel s-a lasat convins de catre prieteni si rude sa participe la olimpiada judeteana unde a obtinut locul III.
Mentionam ca toti acesti elevii vor primi diplome saptamana viitoare cand se va organiza festivitatea de premiere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow