20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

160 ani de învăţămant la Hîrlău

Sărbătoare la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Hîrlău. Unitatea de învăţământ a împlinit 160 ani de la înfiinţare, iar pentru a marca acest moment cadrele didactice împreună cu elevii au pregătit momente de dans, cântece sau piese de teatru. Totodată a fost lansat numărul 5 al anuarului şcolii unde se regăsesc poveştile profesorilor, foştilor elevi care au adus prestigiu şcolii dar şi activităţile desfăşurate peste an.

În această lună Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Hîrlău a îmbrăcat haine de sărbătoare. Elevi, profesori, deopotrivă cu părinţi şi invitaţi din administraţia locală s-au reunit la sfârşitul săptămânii trecute în sala de sport a instituţiei pentru a sărbători 160 ani de învăţământ în Hîrlău. Evenimentul a debutat cu lansarea numarului 5 al anuarului şcolii şi cu un scurt istoric al unităţii de învăţământ.

Cu acest prilej, elevii colegiului au pregătit pentru invitaţi şi un moment artistic. Nu au lipsit de pe listă piesele de teatru, cântecele şi dansurile populare.

Şi pentru că aniversarea şcolii s-a făcut în prag de Crăciun adolescenţii au interpretat şi colinde, urături, iar cei mai pasionaţi de datini şi obiceiuri s-au grupat în formaţii precum „Banda Jianului”, „Capra” sau „Ursul”.

Cei mai mici au interpretat o scenetă privind semnificaţia Naşterii Domnului şi au mers cu steaua.

Menţionăm că în prezent Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Hîrlău are 4 clase de gimnaziu şi 29 clase de liceu pentru specializările: informatică, filologie,economie, ştiinţe sociale şi ştiinţe ale naturii. În acest an la Colegiul „Ştefan cel Mare” învaţă 812 elevi sub îndrumarea a 45 cadre didactice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow