17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

15 martie, Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor

news_image_595_12

In fiecare an, la 15 martie se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, care are o temă globală unică de dezbatere, actuală pentru consumatori, la propunerea Consumers International, organizaţie internaţională a asociaţiilor de consumatori.

La data de 15 martie 1962, John Kennedy, preşedintele Statelor Unite ale Americii, rostea catre Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor, sustinând existenta a patru drepturi fundamentale ale acestora: dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a fi ascultat, dreptul de a alege produse şi servicii.

În acest an, interesul deosebit al consumatorilor este legat de justiţie, de problemele cu care aceştia se pot confrunta, de gradul de acoperire a pieţei prin legislaţia adoptată în  domeniul  protecţiei consumatorilor şi de modul în care este asigurat accesul la justiţie al consumatorilor. Astfel tema propusă de Consumers International pentru marcarea evenimentului este: “Acum! Justiţie pentru Consumatori”  care pune accent pe modul cum sunt apărate drepturile consumatorilor, cum sunt rezolvate reclamaţiile acestora, cum sunt reprezentate drepturile colective în instanţă, care este gradul de accesibilitate la justiţie.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow