19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  15 ianuarie – Eminescu sărbătorit în toate școlile

  Ultimele știri

  Zeci de evenimente vor avea loc vineri pentru a sărbători ziua naşterii lui Mihai Eminescu. Printre momentele pregătite, se află vizionare de filme documentare, recitări şi scenete cu personaje din poeziile marelui poet.

  De exemplu, Asociaţia de voluntari Asirys din Târgu Frumos în colaborare cu Clubul Copiilor din localitate organizează prima ediţie a Festivalului “Eminescu Nonformal” ce se va desfăşura în perioada 15-17 ianuarie. Tinerii vor avea şi invitaţi speciali, din Turcia.

  În ultima zi a festivalului va avea loc o şezătoare culturală “Folclorul – izvor de inspiraţie în opera lui Eminescu”, după care organizatorii vor evalua impactul festivalului şi modul în care vor reuşi să îl organizeze şi următorii ani.

  Şi liceele din Paşcani pregătesc momente speciale pentru comemorarea poetului.
  Liceul Mihail Sadoveanu organizează manifestări menite să aducă gândirea şi simţirea eminesciană în viaţa elevilor. „Să ne aducem pururi aminte de Eminescu” este numele activităţilor culturale ce se vor desfăşura la colegiul din Municipiu începând cu ora 10:30.
  Activităţi dedicate poetului vor avea loc şi la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc din Paşcani, mâine începând cu ora 12:00, dar şi câţiva elevi vor merge prin oraş şi vor recita poeziile iubitului poet.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet