23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

140 de dispozitive body-cam au ajuns la polițiștii din județ

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – la structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi transporturi din mediul urban şi rural au fost distribuite dispozitive tip body-cam, pe care poliţiştii le vor folosi în permanenţă pe timpul desfăşurării serviciului.

Poliţiştii ieşeni vor folosi camerele de luat vederi pentru a filma şi înregistra audio-video interacţiunile din teren cu cetăţenii, urmând a fi folosite, ca probe, dacă situaţia o va impune.

Achiziţionarea acestor dispozitive este benefică atât pentru cetăţeni, în cazul în care sunt reclamate abuzuri din partea autorităţilor, cât şi pentru poliţişti pentru descurajarea comportamentelor neadecvate ale unor persoane.

Precizăm că acest tip de dispozitive a fost distribuit poliţiştilor de la toate judeţele din ţară.
Şeful Serviciului Rutier Iaşi, subcomisar de poliţie Şoric Mihai a declarat: “Camerele tip body-cam au rolul de a descuraja comportamentele necorespunzătoare ale conducătorilor auto sau ale celorlalţi participanţi la trafic faţă de poliţişti şi totodată au rolul de a ajuta în probarea faptelor de ultraj împotriva poliţiştilor”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow