1.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

14 milioane de copii afgani, în pragul foametei. 98% din populația Afganistanului nu are suficientă mâncare (Salvații Copiii)

Numărul copiilor din Afganistan care nu au parte de suficientă mâncare a crescut cu 3,3 milioane de când talibanii au preluat controlul asupra ţării în august, conform unei analize a organizaţiei Salvaţi Copiii.

La sfârşitul lunii noiembrie, 98% din populaţie nu avea suficientă mâncare, o creştere îngrijorătoare comparativ cu procentul de 81% care se înregistra până la 15 august, a transmis organizaţia britanică de caritate, cu sediul la Londra, bazându-şi analiza pe date de la Programul Alimentar Mondial al ONU.

Afganistanul se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Organizaţia estimează că 14 milioane de copii se vor confrunta în această iarnă cu o foamete ce riscă să le pună viaţa în pericol.

Pentru că sistemul de sănătate din Afganistan, dependent de ajutoare, este în pragul colapsului, Salvaţi Copiii atrage atenţia că mulţi copii subnutriţi nu au acces la tratamentul de specialitate de care au nevoie pentru a supravieţui, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Mai mult de jumătate din populaţie apelează la măsuri drastice pentru a-şi hrăni familia, o creştere de cinci ori faţă de perioada de dinainte ca talibanii să preia controlul asupra ţării, conform Programului Alimentar Mondial.

Criza din Afganistan vine într-o perioadă când lumea se confruntă cu cea mai mare criză alimentară din secolul al XXI-lea, un număr estimativ de 5,7 milioane de copii sub cinci ani fiind în pragul foametei în lume, a adăugat organizaţia.

Foametea şi subnutriţia au ajuns la niveluri record în lume, din cauza COVID-19, a conflictelor şi a impactului schimbărilor climatice.

Organizaţiile umanitare internaţionale avertizează că, fără acţiuni urgente, zeci de mii de copii ar putea muri de foame în lume, ceea ce ar anula decenii de progrese.

Sursa DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow