25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

130 ani de învăţămant în Heleşteni

Eveniment important în comuna Heleşteni. Şcoala Gimnazială din localitate a împlinit 130 ani de la înfiinţare, iar pentru a sărbători cum se cuvine, elevii şi cadrele didactice au pregătit scurte momente artistice dar şi mesaje de mulţumire pentru profesori. Spre sfârşitul serbării, invitaţii au avut parte şi de o provocare.

Sărbătoare la Şcoala Gimnazială din Heleşteni. Începând cu ora 10.00 profesori, elevi, consilieri locali dar şi foşti dascăli s-au reunit într-o sală a unităţii de învăţământ pentru a rememora istoria instituţiei şi a împărtăşi experienţe din cei 130 ani de învăţământ în comună. Evenimentul a debutat cu imnul naţional al României interpretat de elevii şcolii.

Momentele artistice au continuat cu cântece de voie bună din folclorul românesc interpretate de corul şcolii, iar două eleve talentate au prezentat portretul literal al colegei de bancă într-o scenetă care le-a reamintit invitaţilor de perioada în care se aflau pe băncile şcolii.

Nu au fost uitaţi nici profesorii. Elevii au pregătit câteva versuri în care şi-au arătat recunoştinţa şi le-au mulţumit dascălilor pentru răbdarea şi dăruirea de care dau dovadă în actul educaţional.

Spre sfârşitul serbării, invitaţii au avut parte de o provocare. Fiecare participant a răspuns la întrebarea ce înseamnă Şcoala din Heleşteni pentru el. Primul care şi-a expus gândurile a fost edilul comunei, Constantin Hîra, urmat de cel mai longeviv director, Vasile Zaur.

Sărbătoarea în comuna Heleşteni s-a încheiat cu o vizită a reprezentanţilor Primăriei, preşedintele şi vicepreşedintele CJ, cadre didactice şi consilieri locali la noua Şcoală din Oboroceni, recent modernizată şi utilată la standarde europene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow