15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

13 SEPTEMBRIE ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

În fiecare an, la 13 septembrie este aniversată Ziua Pompierilor din România, prilej de omagiere a pompierilor care, acum 167 de ani, la Bătălia din Dealu Spirii, şi-au dat viaţa înfruntând armata otomană venită să înăbuşe revoluţia română.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi organizează o serie de manifestări, după cum urmează :

  • În data de 11 septembrie, începând cu ora 1100 – depunere de coroane de flori la mormintele eroilor pompieri (cimitirul Eternitatea  Iaşi, cimitirul Târgu Frumos şi cimitirul din satul Sticlăria – comuna Scobinţi);
  • În perioada 11-13 septembrie, între orele 1000 – 2000 expoziţie cu tehnica de intervenţie din dotarea unităţii, pe esplanada din faţa Complexului Palas – zona Palatului Culturii Iaşi;
  • În aceeaşi perioadă, între orele 1000 – 1800 , va fi amenajat un punct de informare preventivă unde copiii vor asista la prezentări referitoare la modul de comportare pe timpul incendiilor sau cutremurelor după care vor putea participa la concursuri de întrebări şi vor primi diplome.Totodată, vizitatorii vor învăţa tehnici de acordare a primului ajutor în caz de urgenţă medicală;
  • Zilnic, între orele 1000 – 1600, Ziua Porţilor Deschise, activitate desfăşurată în subunităţile ISUJ Iaşi (Detaşamentul 1 Iaşi, Detaşamentul 2 Iaşi, Secţia Paşcani, Staţia Târgu Frumos).

În data de 13 septembrie:         

  • Exerciţii demonstrative ale pompierilor la Pallas Mall, zona patinoarului. Între orele 1400 şi 1800, pompierii vor prezenta ieşenilor modul în care intervin pentru stingerea incendiilor.
  • Activităţi informative şi distribuire de pliante care marchează Ziua Pompierilor din România pe esplanada din faţa Complexului Palas, dar şi în cadrul punctelor fixe de informare preventivă din localităţile Iaşi,Paşcani şi Tg.Frumos.

Invităm cetăţenii la aceste activităţi ocazionate de sărbătorirea Zilei Pompierilor din România, un bun prilej de a cunoaşte misiunile instituţiei noastre.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow