More

  13 lei pe lună pentru fiecare păşcănean, la salubritate. Noul preţ trebuie aprobat de Consiliul Local

  Array

  Şedinţă importantă la societatea păşcăneană de salubritate. Comisia Economică a fost convocată în şedinţă, de la ora 10, pentru a stabili noul preţ al serviciilor. Asta după ce Consiliul Local a respins de două ori propunerea conducerii, de 17, 3 lei de persoană pe lună.
  După câteva ore de discuţii şi analize financiare consilierii au avizat un preţ mai mic, de 13 lei. Decizia finală ar urma să fie luată în şedinţa de la sfârşitul acestei luni a Consiliului Local.
  Unul dintre consilieri nu a fost de acord cu majorarea preţului la salubritate şi a plecat de la şedinţă. El a cerut în schimb alte măsuri de eficientizare a activităţii printre care şi colectarea selectivă
  În acelaşi context s-a discutat şi despre o serie de măsuri organizatorice aşa încât societatea să poată participa la licitaţie pentru a rămâne operator la Paşcani, în cadrul asociaţiei judeţene ADIS. Au fost stabilite detaliile pentru amenajarea a 200 de puncte de colectare selective şi pentru asocierea cu ceilalţi operatori din judeţ.
  Despre aceste soluţii a vorbit şi viceprimarul Vasile Axinte, aseară în cadrul emisiunii, Pulsul Zilei”. El a precizat că societatea locală de salubritate trebuie să se asocieze cu alţi operatori pentru a putea participa la licitaţie şi a rămâne la Paşcani.
  O altă propunere este că CLP Eco Salubritatea SĂ Paşcani să îşi mute sediul la Prest Serv Apă iar cele două unităţi să fuzioneze.
  Menţionăm că în momentul de faţă preţul salubrităţii la populatie este de 8 lei/persoană pe lună. Din luna mai municipiul Paşcani este obligat să ducă gunoiul la groapa ecologică de la Tutora Iaşi, costurile de transport şi depozitare fiind duble faţă de până acum.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  Tânăr prins la furat într-un magazin din Târgu Frumos

  La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii Poliţiei Oraşului Tg. Frumos au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui magazin din Tg. Frumos, despre faptul...

  Cine sunt cei doi polițiști care au ajutat în trafic gravida din zona Pașcani – VIDEO

  Gestul politistilor rutieri care au ajutat doi soti din preajma Pascaniului, pe cale sa devina din nou parinti, sa ajunga mai repede la o...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI