13.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

13 firme, la licitația pentru asfaltarea unui drum comunal care face legatura dintre Moțca, Cristești și Tătăruși

Vesti bune pentru locuitorii din comunele Motca, Cristesti si Tatarusi. Drumul comunal 133 care face legatura cu cele trei comune va fi modernizat,in urma demersurilor facute de cele trei administratii, care au obtinut finantarea prin fonduri europene. In cursul zilei de vineri, 01 februarie a.c., la Primaria Motca a avut loc licitatia pentru asfaltarea tronsonului de drum de 2.5 km de pe raza localitatii. Au participat 13 firme din judetul Iasi, Suceava, Galati si Neamt, iar urmatoarea etapa va fi evaluarea ofertelor. Valoarea proiectului este de 27 miliarde de lei vechi, din care administratia locala trebuie sa confinanteze de la bugetul local cu un procent de 2%. „Fondurile provin de la Uniunea Europeana, iar lucrarile prevad modernizarea infrastructurii rutiere, prin amenajarea terasamentelor, condolidarea rigolelor si podetelor” a declarat edilul comunei Motca, Constantin Serioja Hobinca.

De asemenea, locuitorii din Tatarusi se pot bucura de modernizarea aceluiasi drum pe o distanta de 2.2 km. Administratia locala a reusit sa obtina finantarea cu o valoare de 25 miliarde de lei vechi fara TVA.

Mentionam ca drumul comunal a devenit impracticabil dupa inundatiile din anul 2010, cand mai multe localitati au fost afectate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow