13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

13.674 de șomeri în județul Iași

La sfârşitul lunii februarie 2017 rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,7%, iar numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) a atins cifra de 13.674 persoane.

S-a remarcat, în continuare, o tendinţă de creştere ușoară a numărului de cereri de luare în evidență din partea persoanelor neocupate, provenite în special din mediul rural, ca urmare a noilor modificări legislative, începând cu luna ianuarie 2017.

Aceste noi măsuri de stimulare a ocupării încurajează mobilitatea lucrătorilor prin acordarea unor prime, condiționate însă de înregistrarea la AJOFM.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.239 persoane, urmată de grupa peste 55 de ani (2.776 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (554 de persoane).

Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (89,92%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 7,19% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,89%.

În cursul lunii februarie 2017, funcţionarii AJOFM Iaşi au acordat asistenţă profesională finalizată cu încheierea de contracte individuale de muncă pentru 1.084 de persoane.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI