4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

11 zile de haos în Grecia, unde oamenii fug disperați din calea focului, iar animalele mor sufocate. Premier: Vara noastră e de coșmar

Vara noastră este de coșmar – așa descrie premierul grec cele 11 zile de când țara lui luptă cu incendii de vegetație și o caniculă cum n-a mai văzut Grecia în ultimele decenii. Doi oameni au murit, cel puțin 20 sunt răniți, printre pompieri, voluntari și civili, în timp ce incendiile sunt încă departe de a fi controlate. Peste 150 de focare concomitente au întins la limita suportabilului capacitatea serviciilor de intervenție. Cele mai grave sunt incendiile din nordul Atenei și din insula Evia, unde feriboturile au evacuat mii de oameni, ca într-un film de groază. Pompierii români ajunși pe insula Evia vor interveni duminică în centrul și în nordul insulei, unde au apărut noi focare.

 

În insula Evia, peste 500 de pompieri susținuți și de detașamente aeriene încearcă aproape imposibilul. Să oprească focul să transforme totul în scrum, mai ales în nord.

Mulți dintre cei evacuați sunt oameni în vârstă, greu deplasabili, dezorientați sau pur și simplu cuprinși de panică, unii rupți de restul familiei sau vecinilor în haosul evacuării. La bordul fiecărui feribot venit să-i ducă departe de foc, oamenii urcați în grabă nu știau ce vor face după ce vor coborî iar pe uscat.

Panica și dezolarea din insula Evia are un corespondent la fel de sumbru în periferiile din nordul Atenei, unde focul face ravagii de cel puțin trei zile, în ciuda eforturilor supraomenești ale pompierilor și voluntarilor.

continuarea pe digi 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow