27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

11 grupări infracționale destructurate de polițiști

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat, în primele 10 luni ale anului, 140 percheziţii informatice şi 145 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea a 11 grupări infracționale specializate în infracţiuni din domeniul cybercrime, traficului de droguri, de persoane sau din domeniul economic.

Lanivelul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi funcționează structuri de combatere a traficului de persoane, de droguri, în domeniul cybercrime sau econimic care desfășoară permanent activități pentru identificarea şi destructurarea reţelelor infracţionale, specializate în comiterea acestui gen de fapte.

Astfel, poliţiştiiBrigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, în primele 10 luni ale anului 2016 au înregistrat peste 140 de sesizări penale din aceste domenii (plângeri, denunțuri, din oficiu).

În cadrulactivităților desfăşurate, au fost destructurate 11 grupări infracționale,  169 de membri ai acestora fiind cercetați, dintre care 72 pentru trafic de droguri, 29 pentru infracţiuni informatice, iar 15 pentru trafic de persoane.

Din totalul persoanelor cercetate, 48 au fost reținute, iar 45 au fost arestate preventiv.

PolițiștiiB.C.C.O. Iaşi au organizat acțiuni operative și au efectuat 145 de percheziții domiciliare, dintre care 33 în dosare penale întocmite pentru trafic de droguri, 15 vizând infracţiuni informatice, iar 13 pe linia traficului de persoane.

În urmapercheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 30 kg de cannabis, peste 3 milioane de ţigarete şi  5.400 litri de alcool.

 Pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de 35.000.000 lei.

Activităţiledesfăşurate de poliţiştii ieşeni specializaţi în combaterea criminalităţii au fost organizate în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentareaprocurorilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow