19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

100 de ani de concursuri ale pompierilor voluntari din România. Anul trecut, Lespezi s-a clasat pe locul II

În zilele de 4 şi 5 iulie 2013, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi şi al Primăriei Municipiului Iaşi, organizează etapa interjudeţeană a concursurilor Serviciilor Voluntare şi
Private pentru Situaţii de Urgenţă, la care vor participa campionii judeţelor: Iaşi, Suceava, Bacău, Vaslui, Botoşani şi Vrancea.
Competiţiile se vor desfăşura într-o atmosferă de sărbătoare întrucât, în acest an, pompierii voluntari din România marchează 100 de ani de participare la aceste concursuri.
Membrii serviciilor voluntare şi private vor arăta, pe parcursul a trei probe practice – “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m”, „Dispozitivul de intervenţie”, că au deprinderile necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Ieşenii sunt invitaţi, în zilele de 4 şi 5 iulie (joi şi vineri), începând cu orele 09.00, pe Stadionul “Emil Alexandrescu”, pentru a-i susţine pe reprezentanţii judeţului Iaşi: Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi şi respectiv Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al S.C. Geo-Sting S.R.L.
Amintim rezultatele deosebite obţinute anul trecut de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi, clasat pe locul al-II-lea la etapa naţională a acestui concurs.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi urează mult succes echipajelor participante şi aşteaptă cu interes ca cei mai buni să câştige, pentru a asigura o reprezentare demnă a regiunii Moldovei la etapa naţională a acestor concursuri.

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă se constituie în comune, oraşe şi municipii, în subordinea consiliilor locale, ca structuri specializate, organizate cu personal angajat şi /sau voluntar, în scopul apărării vieţii, avutului public şi / sau a celui privat împotriva incendiilor şi a altor calamităţi, în sectoarele de competenţă stabilite cu avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi.
Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă se constituie ca societăţi comerciale prestatoare de servicii ori în cadrul operatorilor economici şi instituţiilor publice, ca servicii proprii şi îşi desfăşoară activitatea într-un sector de competenţă stabilit cu avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean.

Sursa Ziarul de Pascani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow