18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

1 milioan de euro pentru contruirea unui heliport la Pascani. Ne permitem sau nu?

Heliport de 1 milion de euro la Spitalul de Urgente Pascani. Cam atat ar trebui sa aloce din bugetul local Primaria Pascani pentru realizarea acestui obiectiv, desi estimarile initiale erau de 6- 7 miliarde de lei vechi.
Ieri, edilul municipiului s-a intalnit la Bucuresti cu reprezentantii Autoritatii Aeronautice Civile Romane pentru a discuta acest proiect. Specialistii au spus ca investitia nu poate fi realizata decat cu firme de specialitate iar pentru obtinerea acordului autoritatii competente trebuie indeplinite o serie de cerinte tehnice foarte costisitoare.
Primarul pascanean spune ca pentru sustinerea proiectului ar fi necesare si alte surse de finantare care ar urma sa fie indentificate, de la buget urmand sa mai fie alocate, suplimentar, cel mult 2 -3 miliarde de lei vechi.
O alta varianta ar fi sa se renunte la proiectul de constructie a unui heliport, pentru amenajarea unei piste betonate si iluminata, inclusiv pe timp de noapte.
Edilul pascanean spune ca in aceste conditii banii alocati ar fi suficienti pentru realizarea ei si ca ar putea fi folosita pentru aterizarea elicopterelor sanitare, in caz de urgenta.
Orizont.info

Alte articole