17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

1 martie la Casa de Cultura din Pascani

Expozitie de costume populare, de fotografie, concurs de caligrafie, lansare de carte, atelier de artizanat si bineinteles aniversarea scriitorului Ion Creanga. Acestea sunt manifestarile care vor avea loc pe 1 martie, vineri, la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani, incepand cu ora 17.00. Deschiderea programului va fi marcata de activitatile unui atelier de artizanat, unde mesterul popular Maria Palagan in colaborare cu cercetasii pascaneni vor face martisoare. Cate doi elevi de la fiecare scoala din oras, din clasele I-XII, vor participa la un concurs de caligrafie. Din juriu face parte prof.  Petru Padurariu, de la Liceul din Halaucesti.

Muzeograful Daniela Calistru va prezenta „Istoria si simbolistica martisorului”, iar in tot acest timp, sala Arcadia, va gazdui o expozitie de fotografii cu modele de costume populare din zona Lunca Pascani, si totodata expunerea unor costume si a unor martisoare traditionale.

Directorul institutiei de cultrura, Marioara Preutu, va prezenta viata scriitorului Ion Creanga, nascut pe 1 martie 1839, cu privire la activitatea acestuia ca autor de manuale scolare. De asemenea, va avea loc si o lansare de carte, „Fire razlete din viata bisericeasca si laica a Epocii de Aur” prezentata de conf. Univ. dr. Claudia Costin.

Activitatile se vor termina cu un program artistic sustinut de Corala Bisericii Sf Voievozi din Pascani, dirijata de profesoara Doina Atomei. ziarulorizont.info

Alte articole