22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

1 iunie – zi liberă pentru copii și părinți

Camera Deputaţilor a adoptat, cu 237 de voturi pentru, propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, ce vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă la nivel naţional. Astfel, ziua de 1 Iunie va fi cea mai importantă zi din an pentru părinţii şi copiii din România.

Legea va merge mai departe către Preşedintele României care în maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite înapoi parlamentarilor spre reexaminare. Urmează apoi publicarea în Monitorul Oficial şi intrarea în vigoare după alte 3 zile.

Iniţiativa legislativă, înaintată de senatoarea Rozalia Biro şi de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmăreşte să îmbunătăţească relaţia părinte-copil.

Peste 17.000 de români sprijină iniţiativa pe pagină de facebook 1 Iunie zi liberă. Campania beneficiază de sprijinul autorităţilor, specialiştilor în educaţie şi psihologia familiei, asociaţiilor de părinţi, liderilor de opinie şi personalităţilor din lumea artistică, care continuă să trimită mesaje de susţinere.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow