18.1 C
Paşcani
luni, septembrie 27, 2021
Array

1 Decembrie în liceele din Pașcani

Activitatile de 1 Decembrie au inceput… in majoritatea scolilor din Pascani, unde s-au organizat pe parcursul acestei zile numeroase evenimente, de la piese de teatru, desene pana la dezbateri.

“De ce iubești Romania?” este o campanie inițiată de catedra de istorie și de C.Ș.E. a Colegiului “Sadoveanu” pentru a marca ziua de 1 Decembrie din acest an. Această campanie presupune exprimarea părerii elevilor, pe niște bilețele speciale.

1 dec sadoveanu

Aceste păreri vor fi citite de o comisie formată din profesori si elevi, iar cele mai bune motive vor fi premiate cu diplome si cărți.

Si la Colegiul Unirea astazi, 29 noiembrie a avut loc activitatea “1 DECEMBRIE – ZIUA MARII UNIRI” ce a constat in prezentarea evenimentului, program artistic, sceneta istorică “S-a intamplat in Ardeal”, dar si cantece patriotice si populare interpretate de corul si solisti ai liceului. Organizatori au fost profesorii de istorie a scolii.

Imnul Romaniei a rasunat in sala de spectacole a Clubului Copiilor din Pascani in aceasta seara. Evenimentul a fost pregatit de catre elevii Liceul teoretic “Miron Costin” din Pascani, sala fiind arhiplina de spectatori. Programul a constat in cantece si dansuri populare, dar si o piesa de teatru pusa in scena de catre membrii trupei de teatru a scolii “Fenomenalii”.

ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

“Târgul Legumelor de Iași”, la Târgu Frumos

Direcția pentru Agricultură Județeană Iași împreună cu Primăria Orașului Târgu Frumos și Asociația Producătorilor de Legume Ecoleg...

Pensiile, alocațiile și salariul minim cresc de la 1 ianuarie 2022

Premierul Florin Cîțu a anunţat că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi...

O nouă bancnotă va fi pusă în circulație, în România

Banca Națională a României (BNR) va pune în circulație, o nouă bancnotă, de 20 de lei, pe...

De la 1 octombrie, paşaportul devine obligatoriu pentru a călători în Regatul Unit

De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI