1.5 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

1.5 milioane de români folosesc Revolut, unii ca să evite poprirea. Bucureştiul, pe locul doi în lume la folosirea aplicaţiei

Românii au găsit portiţa să scape de popriri dar şi să schimbe valută la un preţ bun. Aşa se face că unul din cinci bucureşteni este deţinătorul unui cont revolut. Capitala ocupă astfel poziţia a doua la nivel mondial după numărul de clienţi, arată un studiu recent. Nici băncile clasice nu se lasă mai prejos şi vin cu tot mai multe servicii bancare disponibile…digital.

Ocupăm ultimele locuri la nivel mondial în ceea ce priveşte competenţa digitală, dar dacă putem evita comisioanele, ajungem imediat lideri mondiali. Capitala se află pe locul doi în lume după numărul de utilizatori ai aplicaţiei financiare Revolut, cu aproape 400 de mii de clienţi. Pe primul loc se află Londra, cu peste 960 de mii de clienţi.

Client: „Am poprire nu pot să folosesc un alt card decât Revolut”.
Client: „Se poate face o tranzacţie instant si este cea mai simpla. Poti sa faci un transfer de pe un card pe altul la orice tranzacţie sau orice scoatere de la atm este gratuit”.

Nu-i de mirare că la nivel naţional aproape 1,5 milioane de oameni folosesc serviciile aplicaţiei financiare. În vreme ce unii transferă bani dintr-un cont in altul, alţii folosesc serviciile aplicaţiei financiare pentru a tranzacţiona la bursă sau pentru a investi în criptomonede. În total, într-o lună se fac nu mai puţin de 150 de milioane de tranzacţii.

Gabriela Simion, Revolut România: Ne lipseşte partea de creditare, la care lucrăm în momentul de fata şi ne aşteptăm să putem oferi împrumuturi clienţilor din România undeva la începutul anului viitor.
Adică fix partea pe care plusează băncile.

Mihai Sandu, sef departament vanzari digitale BCR: In afara de partea de instrumente de plata card cont, care sunt naturale, am acces la intregaa paleta de servicii si produse barcare – card de credite. Zona ce investitii, depozite, asigurari. Pot accesa serviciile noastre suta la suta digital.

Adina Călin, director produse si servicii CEC Bank: Unul dintre produsele cele mai vandute unde vaem dobanzi bune si o campanie in derulare este cardul de credit unde oferim 24 de rate fara dobanda.
Irina Chiţu, analist financiar: Şi aceste bănci online şi pandemia a accelerat foarte mult digitalizarea în bănci. Din aceasta competitie care exista pe partea financiara consumatorul este cel care castiga.

Indiferent de intituţia financiară aleasă, un lucru e cert: numărul utilizatorilor de carduri creste de la un an la altul. În prezent, în România sunt active aproape 15 milioane de carduri bancare, arată datele BNR.

sursa observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI