16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

06 octombrie –  ULTIMA ZI A SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII – siguranţă şi educaţie rutieră

06 octombrie –  ULTIMA ZI A SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII – siguranţă şi educaţie rutieră

 În ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii se vor întâlni cu elevii din şcoli şi licee, atât din mediul urban cât şi rural. Vor fi abordate subiecte ca principalele cauze de producere a accidentelor rutiere şi respectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice de către toţi participanţii la trafic.

Vor fi proiectate filme preventive, care vor servi ca punct de plecare pentru discuţii pe teme rutiere.

  Astăzi, polițiștii Serviciului Rutier Iași, împreună cu polițiștii de prevenire din cadrul Secției 1 Poliție Iași și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor desfășura, începând cu ora 09.00, o activitate având ca beneficiari elevii Liceului  ,,M. Costin” Iași. Activitatea este adresată atât copiilor din ciclul primar, care vor avea ocazia de a urca în autospecialele de poliție, cât și adolescenților (în calitate de pietoni sau șoferi) și are rolul de a-i sensibilizare și conștientiza cu privire la importanța respectării normelor rutiere.

 Alte activități de impact va fi organizate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” și Școala Gimnazială ,, Garabet Ibrăileanu”, unde vor fi prezentate aspecte cu tematică rutieră, se vor organiza activități demonstrative pe linie de circulație, iar elevilor din clasele primare li se va prezenta jocul interactiv-educativ ,,ABC-ul circulației”.

Comunicat de presă IPJ IASI.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow