More

  Mama inconștientă, copii în voia lui Dumnezeu

  Array

  Mama inconștientă, copii în voia lui Dumnezeu

  Situație revoltătoare în comuna Lespezi. O femeie, în vârstă de 40 de ani își bate joc de cei zece copii pe care îi are în îngrijire. Primăria și Protecția Copilului vor să o decadă din drepturi și să-i ia în îngrijire pe cei mici. Ultima aventură s-a consumat zilele trecute când Vasilica Stănescu și-a luat copiii de acasă și a plecat pe drumuri. A cerut ajutorul primăriei din Gorj să o ducă la un centru pentru situații de urgență.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT. 

  Zece copii trăiesc în condiții de neimaginat din cauza unor părinți iresponsabili. Vasilica Stănescu are 40 de ani și este mama a zece copii. Cel mai mic are câteva luni, iar cel mai mare este la vârsta adolescenței. Doar o parte dintre ei locuiesc în satul Heci din comuna Lespezi, asta după ce, cei mai mari au fost luați de stat pentru că trăiau în condiții mizere.

  Funcționarii de la Compartimentul de asistență socială din cadrul primăriei îi cunosc povestea și de fiecare dată au ajutat-o: casă constuită și dotată cu mobilier, sute de pachete cu mâncare și alimente, program afterschool acolo unde primesc hrană gătită zilnic.

  Cei cinci copii care au rămas în casa de pe dealul satului Heci trăiesc un coșmar zi de zi din cauza scandalurilor și bătăilor dintre mama lor și concubinul acesteia. Un eveniment care a pus capac s-a petrecut la începutul acestei luni, când bărbatul Ion Șurubaru, băut fiind, a spart ușile și geamurile pentru a intra în casă. Noaptea s-a încheiat cu sânge și declarații la poliție.

  Mai mult, femeia și-a luat copiii și s-a urcat în tren, ajungând în vestul țării, de unde a cerut ajutor administrației locale de la Târgu Jiu și de la Protecția Copilului de acolo, loc unde a fost cazată până aseară, 13 iulie, când, cazul a fost preluat de asistenții din Iași.

  Tot satul cunoaște povestea cuplului Stănescu – Șurubaru. Majoritatea vecinilor le este teamă să vorbească despre această familie de frică să nu se pățească ceva rău.

  În ultimii ani polițiștii au dat amenzi pentru tulburarea liniștii publice și provocare de scandal de peste o sută de milioane de lei vechi.  Pentru că administrația locală îi are în evidență, multe dintre amenzi sunt transformate în ore de muncă în folosul comunității.

  Veniturile familiei sunt de peste 1.600 lei, bani proveniți din alocații și ajutoare sociale. Ei se duc pe țigări și alcool, acesta fiind și motivul de scandal între cei doi concubini.

  Culmea este că, micuții beneficiază de o masă caldă pe zi de la școala din localitate, acolo unde se desfășoară un program de sprijinire a familiilor cu venituri mici, însă nu vine nimeni să ridice pachetele cu mâncare a celor trei școlari.

  Directorul școlii, Alexandru Hirean cunoaște familia și spune că administrația locală și comunitatea se preocupă mult mai mult de copii decât ar trebui să o facă mama lor și că mediul în care trăiesc nu este unul benefic pentru ei.

  De aceeași părere este și asistentul social, care a făcut tot posibilul ca micuții să crească frumos alături de părinți. Le sunt duse pachete cu mâncare, alimente, dulciuri, însă au nevoie cu adevărat de dragostea părinților.

  Cadrele medicale, vecinii, administrația locală au sfătuit-o să nu mai facă copii dat fiind situația în care se află, de ani de zile în scandal și bătaie. Culmea este că  Vasilica Stănescu este din nou însărcinată, în patru luni, cu al 11 lea copil. Ea a spus că totul o face pentru bani și de aceea nu vrea să piardă copiii pe care îi are acum în îngrijire pentru că ar rămâne fără principala sursă de venit.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI