6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

​Vaccinarea cu a treia doză se va face în România cel mai probabil în octombrie

Administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 va începe în România probabil cel mai târziu la începutul lunii octombrie, a declarat şeful Comitetului de vaccinare Valeriu Gheorghiţă. Potrivit acestuia, cei care au trecut prin boală nu mai au indicaţie pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

 


De asemenea, cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca vor primi, cel mai probabil, o a treia doză de vaccin ARN mesager.

El a precizat că autorităţile aşteaptă recomandarea EMA care va veni la începutul lunii septembrie şi care cel mai probabil va fi în acest sens.

„Dacă EMA face acesta recomandare la inceputul lui septembrie, cel mai târziu la încep lui octombrie vom putea administra a treia doză”, a spus Gheorghiţă la Digi 24. Seful Comitetului de vaccinare a precizat că pentru a primi o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 trebuie să fi trecut 6 luni de la administrarea celei de-a doua doze. În cazul celor care au primit vaccinul AstraZeneca vor primi cel mai probabil o a treia doză de vaccin pe bază de ARN mesager.

„Cea de-a treia doză va fi recomandată, nu va fi obligatorie”, a spus Gheorghiţă. El a adăugat că românii vaccinaţi care au trecut şi prin boală nu mai au indicaţie de a primi o a treia doză de vaccin.

Gheorghiţă a mai spus că administrarea se va face fie după programarea în platforma de vaccinare, fie prin prezentarea la centrul de vaccinare. Cei care nu au facut nicio doza de vaccin vor avea însă prioritate la vaccinare, a mai spus el.

SURSA: hotnews.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow