5.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

,,Ziua Pompierilor” sărbătorită cu fast la Paşcani (FOTO)

Ziua Pompierilor 2013Subunitatea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Pascani a fost astazi arhiplina cu ocazia Zilei Pompierilor.

Oaspetii au fost primiti cu bratele deschise de lucratorii specializati in stingerea incendiilor care au organizat o serie de manifestari destinate sa celebreze 165 de ani de la cel mai important eveniment din istoria pompierilor si anume Batalia din Dealul Spirii. La data de 13 septembrie 1848, un numar de 166 de pompieri romani au rezistat cu indarjire si curaj in fata a 5.000 de ieniceri turci.

Ziua Pompierilor Pascani2Ceremonialul militar care a inceput la orele 10:00, a fost deschis prin citirea de catre colonelul Sandu Vornicu a mesajelor transmise de ministrul de interne Radu Stroe si a sefului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta Ion Gurlui, care au salutat devotamentul angajatilor si le-au transmis urari de la multi ani.

Festivitatea a continuat printr-o slujba de praznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, patronul spiritual al pompierilor români, oficiata de preotul protopop Pavel Postolachi.

Rand pe rand, pe mica scena amplasata in mijlocul subunitatii au mai luat cuvantul reprezentantul administratiei locale, Stefan Popa, fostul procuror Vasile Avadanii, care a recitat o epigrama dedicata pompierilor pascaneni si in cele din urma un membru al cercetasilor din municipiul nostru care le-a urat sarbatoritilor la multi ani.

Ziua Pompierilor PascaniPe final, angajatii ISU au defilat prin curtea subunitatii, in fata multimii alcatuite din rude si prieteni si au simulat o situatie de descarcerare a unei persoane blocata intr-un autoturism, in urma unui accident rutier.

Ziua Pompierilor Pascani3Cei prezenti la eveniment, au vizitat apoi autospecialele expuse in curte declarandu-se multumiti de tehnica folosita in interventiile pompierilor.

Ziua Pompierilor Pascani4

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Decizie de ultimă oră! Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Plenul Senatului nu a reușit să adopte, miercuri, propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi...

Trecem la ora de iarnă în weekend

În weekend trecem la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi, ceea ce...

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI