1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Ziua educației sărbătorită și la Pașcani. Zeci de activități au loc în școli

Ziua educației sărbătorită și la Pașcani. Zeci de activități au loc în școli

 Elevii și profesorii au pregătit sute de activități pentru a marca cum se cuvine Ziua Internațională a Educației. De la concursuri de cultură generală până la dezbateri pe teme importante din Pașcani, toate sunt programate pentru joi, 5 octombrie în instituțiile de învățământ sau de cultură. Mai mult decât atât, conform structurii anului școlar, cursurile nu vor avea loc, va fi zi liberă.

Sărbătoare în toate școlile din țară, joi, 5 octombrie atunci când elevii şi profesorii sărbătoresc Ziua Educaţiei. Asta înseamnă că nu se vor face ore în sensul obişnuit în şcoli, fiecare şcoală având libertatea să sărbătorească “prin manifestări specifice” această zi.

Conform structurii anului scolar 2017-2018 anuntata chiar de Ministerul Educatiei unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, ziua de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei)„.

Tot în această perioada au loc și Zilele Casei Corpului Didactic “Spiru Haret” din Iaşi ce sunt programate să se desfăşoară în perioada 4-5 octombrie 2017. Agenda evenimentului cuprinde activități organizate la Iași dar și la Pașcani.

Astfel, joi, 5 octombrie 2017, începând cu ora  9.30 va avea loc deschiderea activităților la Clubul Copiilor din Pașcani. Aici elevii ce fac parte din clubul de dezbatere Narnia vor susține momentul intitulat Moștenirea Cantacuzinilor – muzeu sau mall cultural.

De la ora 10.30 este programată acțiune Ecouri regăsite – proiect Euroscola, susținut de elevi și profesori la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani.

De la ora 11.00 va avea loc work-shop-ul Firmele de exerciţiu între real şi virtual activitate moderată de profesorul Daniela Orășanu, directorul Colegiului Unirea din Pașcani.

Casa Corpului Didactic “Spiru Haret”  marchează și începutul unui nou an de activitate în care va oferi cadrelor didactice oportunitatea de a dobândi noi experiențe de cunoaștere, în spiritul inovării și al deschiderii spre un învățământ de calitate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La cine te duci, dacă te-a abandonat furnizorul de energie

Electrica Furnizare este Furnizorul de Ultimă Instanță (FUI) desemnat pentru luna decembrie de către ANRE, care trebuie...

(FOTO) O icoană a lui Isus lăcrimează de mai multe zile la Cluj

O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor...

Stație mobilă care preia cererile pentru eliberarea actelor de identitate din comunele ieșene

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iași va veni în ajutorul persoanelor care locuiesc în comunele...

Furtună pe autostradă: cum a fost faultat Iașul în planul de investiții pe următorii 8 ani

Amânarea finanţării şi realizării A8 în favoarea altor proiecte controversate şi în mod cert mai puţin importante,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI