Slider

Ziua dansului sărbătorită la Pașcani

Pentru al patrulea an consecutiv, sărbătoarea dansului va fi marcată și la Pașcani, printr-un eveniment de unde nu vor lipsi mai multe stiluri de dans, făcute de către elevii talentați din Municipiu ce urmează cursurile organizate de către instituția din centrul orașului.

Astfel, joi, 27 aprilie 2017 începând cu ora 17.00 sunteți așteptați la spectacolul coregrafic organziat de Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani pentru a sărbători Ziua Internațională a Dansului. Evenimentul are loc în aer liber, în fața instituției de cultură.

În cadrul spectacolului vor evolua membrii Ansamblului „Rapsozii Siretului” și ai Trupei „Dream Dance” ai Casei Municipale de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani.

Și pentru că se anunță vreme frumoasă, pe băncile din piațetă sunt așteptați cât mai mulți spectatori și susținători ai talentelor locale.

Menționăm că întreaga lume celebrează Ziua Dansului, o sărbătoare marcată neîntrerupt din anul 1982. Data coincide cu ziua de naştere a coregrafului francez Jean Georges Noverre, creatorul baletului modern şi promotorul dansului ca artă independentă. Ziua Internaţională a Dansului încurajează practicarea acestuia în lume, dincolo de bariere etnice, politice şi culturale. Scopul evenimentelor organizate cu acest prilej este acela de a-i reuni pe toţi iubitorii dansului.

Slider
loading...