2.7 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Deleni

Sărbătorită în întreaga țară pe 25 octombrie, Ziua Armatei Române a fost marcată printr-o ceremonie religioasă și la Deleni. Cu această ocazie, zeci de persoane, adulți și copii s-au adunat la Monumentul Eroilor din satul Maxut, pentru a aduce un omagiu în cinstea celor care s-au jertfit pentru țară.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național de Stat, după care, un sobor de preoți a săvârșit slujba de pomenire a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă.

La această manifestare a luat parte și primarul comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu, care a ținut să marcheze însemnătatea acestei zile și a adresat câteva cuvinte în cadrul acestui demers simbolic de rememorare.

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori și un scurt program artistic susținut de tinerii din Deleni. Îmbrăcați în portul tradițional, copiii au întregit atmosfera de solemnitate a acestei manifestări, exprimându-și astfel recunoștința față de eroii neamului românesc.

Menționam că în cimitirul eroilor din Maxut sunt îngropați sute de militari de la Regimentului 48 Infanterie Buzău. De asemenea, în cimitirul militar mai există şi Monumentul eroilor satului Maxut din cel de-al Doilea Război Mondial.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Expoziție cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Muzeul Municipal Pascani sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române, printr-o...

Pășcănenii se plâng că nu au bani sa achite dările la bugetul local

Cresterea taxelor si impozitelor locale cu cca. 40% a...

Problemele de fond funciar amânate, nu rezolvate

Dezamagire in randul pascanenilor care au ajuns joi, 20...

Sticla va fi colectată separat, de luna viitoare

Se modifică programul de ridicare a deseurilor din sticla...

Noii directori de la școlile din Pașcani au semnat contractele de management

Noii directori de la scolile din Pascani au semnat...