18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Voluntari puși la plată pentru munca lor

La Pascani voluntariatul se plateste. Banii sunt incasati nu de cel care presteaza ci chiar de beneficiarul serviciilor. Chiar daca este exact pe dos fata de cum ar fi normal o astfel de situatie a fost intalnita la Spitalul de Urgenta . Managerul institutiei spune ca voluntarii sunt doar persoanele care au ce oferi, nu cei care vin sa invete.

voluntariat

La audientele de astazi un tanar a cerut ajutorul primarului pentru a lamuri aceasta problema. Ovidiu Crasmaru, are 31 de ani si o diploma de licenta in kinetoterapie. Pentru ca nu a reusit sa se angajeze nicaieri, a vrut sa devina voluntar la Spitalul Municipal de Urgenta din Pascani. Numai ca lucrurile nu au fost asa cum se astepta.

Conducerea unitatii medicale nu accepta voluntari care nu au experienta profesionala si de la care nu se poate invata nimic. Cei care vor sa isi completeze pregatirea profesionala trebuie sa plateasca in fiecare luna.

Managerul spitalului, Costica Panzaru, a precizat ca voluntarii care vor sa isi ofere serviciile in unitatea medicala trebuie sa fie bine pregatiti. In decursul anilor, la Pascani a lucrat in acest fel o singura persoana. Un american, venit printr-un program international a muncit timp de sase luni, in cadrul sectiei de Paliative.

Mentionam ca in prezent la spitalul municipal sunt sase tineri care isi completeaza pregatirea profesionala, langa medici.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI