19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

Vizita la cei care s-au nascut odata cu tara! Sefii institutiilor subordonate MAI au premiat centenarii din municipiul Pascani – FOTO

Vizita la cei care s-au nascut odata cu tara.  Sefii institutiilor subordonate MAI au premiat veteranii de razboi de 100 de ani din municipiul Pascani

Trei pascaneni care au implinit sau implinesc anul acesta 100 de ani au fost premiati astazi de sefii institutiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, din judetul Iasi. Mai exact, o comisie formata din cei de la conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, Politia Municipiului Pascani, Jandarmeria Iasi, Prefectura Iasi, Politia de Frontiera si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi au fost in vizita la doi veterani de razboi si o vaduva a unuia dintre cei care si-au dat viata pentru tara.

Primul dintre ei a fost Gheorghe Platon din cartierul Vatra. A sarbatorit centenarul vietii sale in luna martie.

Alaturi de delegatia din judet au fost si reprezentanti ai Primariei Pascani, printre care si viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu.

Apoi, au ajuns pe strada Abator, unde locuieste Simion Mihaila Vasile. La cei 100 de ani, fara cateva luni, si-a asteptat oaspetii de seama in fata portii, cu zambetul pe chip.

Nimeni nu il mai putea opri din a povesti prin ce a trecut de-a lungul vietii si mai ales, despre intamplarile din razboi.

Are sufletul tanar si vorbele la el. Doar picioarele ii mai tradeaza varsta, pentru ca nu il mai asculta si cer mereu odihna.

A primit din partea delegatiei, la fel ca si ceilalti, un mesaj transmis de Carmen Dan, ministrul de interne, un steag al Romaniei, o emblema de pus in piept, o diploma si flori.

Ultima poarta la care au batut sefii judetului la centenarii din municipiul Pascani a fost cea a vaduvei unui veteran de razboi, Floarea Florea, din suburbia Blagesti. Din pacate, varsta inaintata si boala nu a mai lasat-o sa stea de vorba cu oaspetii de seama.

Prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, a precizat ca urmatoarea vizita va fi in comuna Tatarusi, la veteranul Constantin Iosub, ce a implinit 100 de ani in luna aprilie. Marti, 26 iunie, vor merge la acasa la el, pentru a-i transmite urarile de bine celui care s-a nascut odata cu tara.

Mentionam ca si administratia locala i-a premiat pe centenari in urma cu cateva luni, cu diplome, flori si cate o suma de bani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI