5.4 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Visele devin realitate la Moțca. O adolescentă a câștigat 1.500 dolari pentru a înființa un ansamblu folcloric

O adolescenta din comuna Motca a castigat de curand 1.500 de dolari, in cadrul unui concurs de idei finantat de UNICEF. Programul, ce a avut loc in perioada 19 august-20 octombrie a.c., a avut drept implicarea tinerilor in dezvoltarea comunitatii din care fac parte.

Ioana Mariuta, in varsta de 15 ani, s-a inscris in cursa cu un proiect pentru infiintarea unui ansamblu de dansuri populare, motivata de faptul ca traditiile se pierd din ce in ce mai mult. Alaturi de alti 12 participanti, a fost la cursurile desfasurate de organizatori, la Caminul Cultural din localitate. Dupa mai multe probe, Ioana a castigat bani pusi in joc pentru a transforma in realitate visul ei.

Untitled-2

Dupa ce a primit finantarea, adolescenta a cautat prin comuna dansatori pentru ansamblul folcloric “Moldovita”. A reusit astfel sa formeze 6 perechi, iar sub coordonarea unui instructor au inceput sa exerseze o suita de dansuri: batute, sarbe sau hore. In fiecare week-end, se antreneaza la Caminul Cultural pentru primul spectacol ce va avea loc in luna decembrie.

ansam

Si cum recuzita este obligatorie, din banii castigati, adolescenta va cumpara un sistem de boxe, mixer si microfoane pentru sonorizare si costume traditionale pentru dansatori.De mica, Ioanei i-a placut dansurile si cantecele populare, motiv pentru care, la numai 15 ani, are o voce incredibila.

Mentionam ca programul “Comunitatea de idei”, organizat de UNICEF in parteneriat cu Asociatia ALIAT si DGASPC s-a desfasurat in comunele Motca, Cepelnita, Dolhesti si orasul Cluj-Napoca.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI