Zi importanta pentru absolventii Centrului de Studii „Stefan cel Mare si Sfant” din municipiul Pascani. Peste 70 de viitoare cadre medicale au depus astazi juramantul profesional, pe scena Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu”, din centrul orasului. Reprezentanti ai doua firme din strainatate au participat la eveniment, cu scopul de a selecta forta de munca in domeniul medical, in afara granitelor tarii.

71 de absolventi de la Centrul de Studii „Stefan cel Mare si Sfant”, din Pascani , au depus astazi juramantul lui Hippocrate, pe scena Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu”. Cele trei grupe care au terminat studiile medicale au organizat si un mars prin centrul orasului. Au depus coroane de flori la cimitirul de la Capela si la monumentul lui Stefan cel Mare.

 
Apoi, pe scena institutiei de cultura a avut loc festivitatea de premiere. Juramantul a fost citit de presedinta Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, filiala Iasi, Liliana Pintilie.

 
Sefa de promotie, care a avut cea mai mare medie pe cei trei ani de studiu, a fost Liliana Chirica, cu media de 9.91. Ea a fost cea care a predat si “Cheia Succesului” care elevii din anul II.
La festivitate, au participat si doua firme de recrutare din Anglia si Germania, care ofera posibilitatea absolventilor de a se angaja in domeniul medical in strainatate.

Mentionam ca in acest an scolar, au terminat studiile 35 de absolventi ai profilului Asistent Medical Generalist, 12 de la Asistent de Balneo-fiziokinetoterapie si 21 de la Asistent de Farmacie.

 
De pe 10 iulie, in functie de profil, vor trece prin trece prin emotiile examenului de certificare a calificarii profesionale – nivel 5.

Slider
loading...