-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

VIDEO – Vine vacanța de iarnă! Moș Crăciun a fost primit în grădinițe. Copiii l-au răsplătit cu serbări

Vine vacanța de iarnă! 

Moș Crăciun a fost primit în grădinițe. Copiii l-au răsplătit cu serbări

Forfotă mare în rândul părinților, elevilor și profesorilor. La sfârșitul acestei săptămâni vor intra în vacanța de iarnă, însă până atunci au loc serbări tematice de unde nu lipsesc colindele, cântecele de iarnă, tradițiile și obiceiurile românești, scenete de teatru, Moș Crăciun și mai ales cadourile. Zilele trecute au avut loc astfel de evenimente în școli și grădinițe.

Îmbrăcați în îngerași, magi sau haine tradiționale, prichindeii și-au intrat imediat în roluri și și-au spus replicele învățate în ultimele săptămâni când au avut loc repetiții serioase pentru serbarea de Crăciun. Duminică la amiază la Grădinița cu Program Prelungit nr 2 din Pașcani a avut loc un astfel de moment.

Bine coordonați de învățători, micuții au făcut spectacol complet. De la sceneta Nașterii Domnului până la sorcovit, iar decorul pregătit a întregit atmosfera. Nu au lipsit aplauzele părinților emoționați care au imortalizat fiecare moment cu prichindeii.

Și cum de la un asemenea eveniment nu trebuie să lipsească Moș Crăciun, bătrânul îndrăgit și-a făcut aparița în aplauzele și uimirea celor mici. El a stat cuminte pe scaun și a ascultat cu atenție fiecare moment pregătit.

Micuții au pregătit și cântece pentru Moș Crăciun despre cât de cuminți și ascultători de părinți și bunici au fost. Mai mult, i-au spus bătrânului ce cadouri să aducă celor dragi. Și pentru a fi mai convingători s-au echipat și în Crăciunițe și om de zăpadă.

Spre final au sorcovit și au cântat Steaua sus răsare apoi a urmat momentul cel mai așteptat – împărțirea darurilor de către Moș Crăciun. Micuții au primit dulciuri și fructe dar și o mașinuță sau o păpușă în funcție de ce au solicitat bătrânului.

Amintim că elevii vor intra în vacanţa de iarnă pe data de 23 decembrie 2017, conform Ministerului Educaţiei. Ei se vor întoarce la şcoală pe 15 ianuarie până vineri, 2 februarie când va fi vacanţa intersemestrială până pe 11 februarie. Semestrul al II-lea are 17 săptămâni dispuse în perioada 12 februarie 2018 – 22 iunie 2018, astfel: Cursuri – luni, 12 februarie 2018 – vineri, 6 aprilie 2018, Vacanţa de primăvară – marți, 10 aprilie 2018 – duminică, 22 aprilie 2018, Cursuri – luni, 23 aprilie 2018 – vineri 22 iunie 2018, Vacanţa de vară – sâmbătă, 23 iunie 2018 – duminică, 9 septembrie 2018.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie...

Când începe vacanţa de Paşte? Elevii vor sta acasă mai mult!

Vacanța de Paște la sfârșitul lunii Cum Paştele va...