-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

VIDEO – Festivalul “Armonii de toamna”, la Pașcani

Duminica, 10 octombrie, capatul esplandei dinspre scari din municipiul Pascani a prins viata si culoare in cadrul celei de-a doua editie a targului specific acestui anotimp, „Armonii de toamna”. Producatori locali din comunele apropiate si chiar si din alte judete, si-au unit fortele pentru a aduce in oras o parte din recolta proprie, obtinuta prin multa munca.

Au fost standuri cu fructe, legume, produse conservate, plante decorative, arbuşti fructiferi, miere, produse lactate si multe alte produse specifice.

Si pentru ca toamna incep sa se umple butoaiele cu vin, la targ a fost organizata si o expoziţie cu degustare şi vânzare de vinuri, la care au participat cele mai renumite crame din judeţul Iaşi.

Sarbatoarea toamnei a fost conturata si cu folclor autentic romanesc. Timp de circa trei ore, pe scena amplasata pe esplanada, au urcat tinere talente din mai multe comune, dar si din Pascani.

Au fost si ansambluri folclorice, care au adus voia buna prin dansul popular specific fiecarei zone, dar si prin portul traditional plin de culoare.

Un moment deosebit a fost creat si de pascaneanca, Maria Ojica, care a participat la showul „Superstar” si a reusit sa uimeasca juriul cu vocea ei. Ea a interpretat pentru publicul din municipiu, melodia „Romania”, de Adrian Daminescu.

Evenimentul a fost organizat de Primaria Pascani, in parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi si grupurile de actiune locala „Siret – Moldova” şi „Codrii Paşcanilor”.

Toamna cea bogata a fost sarbatorita duminica, 10 octombrie, si in satul Iugani din comuna Mircesti. De Ziua Recoltei, oamenii au adus la un loc legume, fructe, flori si porumb, iar atmosfera a fost intregita de momente folclorice.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Radiografia parcurile din Pașcani. Cetățenii dezamăgiți, mobilier distrus – FOTO

Dezastru in parcurile din municipiu Pascani. Asa numitele locuri...

Focar de coronavirus la Pașcani. 11 cazuri confirmate la Compartimentul TBC

Efectele noului val pandemic, se resimt si in municipiul...

Un minor a tâlhărit un trecător în suburbia Boșteni. Băiatul a fost reținut

Un minor de 17 ani a fost retinut, marti,...

Greva de avertisment în toate școlile din Pașcani

A fost greva de avertisment, miercuri, 19 ianuarie, in...

Ziua Unirii – la Pașcani, Ruginoasa și Iași

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza...