Slider

Viceprimarita municipiului Paşcani, Gabriela Nedelcu, susţine că nu este incompatibilă cu funcţia de consilier local şi nici nu are motive să demisioneze. Declaraţia a fost făcută în contextul în care au apărut opinii diferite pe marginea unor recente modificări ale Legii 161 din 2003, privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice. Ele au intrat în vigoare la începutul lunii mai şi au pus pe gânduri mai mulţi viceprimari din toată ţara.
Tocmai pentru clarificarea situaţiei Asociaţia municipiilor din România a solicitat clarificări de la Agenţia Naţională de Integritate. În răspunsul lor inspectorii ANI precizează că un viceprimar poată să deţină în acelaşi timp şi funcţia de consilier local atâta timp cât respecta regimul incompatibilităţilor adică nu încasează două indemnizaţii. Gabriela Nedelcu spune că de când este viceprimar a renunţat la indemnizaţia de consilier şi prin urmare nu este incompatibila.

Problema a ajuns şi în atenţia Parlamentului României. În acest sens există deja o modificare la Legea 161 din 2003, art 87 şi 88, pentru îndepărtarea acestei confuzii, aprobată în dată de 27 Mai,  care află la preşedinte pentru promulgare, susţine deputatul PSD, Vasile Axinte.

ADRESA ANI by orizontul pascani on Scribd

Slider
loading...