14.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Veterinar condamnat la închisoare cu executare, după ce a inventat moartea mamei

Invenţia avea să o folosească pentru a-şi putea păcăli şeful

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău au decis, acum câteva zile, să condamne la un an de închisoare cu executare un bărbat care a fost vinovat pentru furt. Ion Gheorghe (45 de ani), originar din judeţul Ialomiţa, a lucrat ca asistent veterinar în Şipote, la un cabinet de specialitate. Potrivit deciziei judecătorilor, în ianuarie 2017, bărbatul a încheiat un contract de voluntariat cu medicul din circumscripţia Şipote, care ulterior l-a dat în judecată. Perioada de muncă voluntară era de 18 luni, printre atribuţiile lui Gheorghe, ca asistent veterinar, fiind şi de a participa la intervenţii sau operaţii de specialitate. “La încheierea contractului de voluntariat, reprezentantul legal al persoanei vătămate (medicul, n.r.) nu i-a solicitat inculpatului niciun fel de documente care să ateste faptul că a mai lucrat în domeniul medicinii veterinare”, se arată în motivarea judecătorilor.

La doar câteva zile, ialomiţeanul a trimis un SMS către medicul veterinar în care l-a informat că mama sa a murit şi, din acest motiv, a trebuit să plece de urgenţă la Călăraşi. Tot atunci, Gheorghe a spus că a luat 1.400 lei de casierie, pe care îi va restitui când se va întoarce. În realitate, mama lui Ion Gheorghe trăia, iar el şi-a schimbat numărul de telefon pentru a nu mai putea fi contactat. În timpul procesului a depus un document prin care a spus că se va împăca cu victima, însă nu s-a prezentat niciodată la Judecătorie, şi nici banii nu i-a dat înapoi. Conform judecătorilor de la Hârlău, Ion Gheorghe este recidivist.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI