More

  VENIŢI LA MOAŞTELE SFINTEI PARASCHEVA CU TRENUL? IATĂ CÂTEVA RECOMANDĂRI PREVENTIVE

  Array

  Având în vedere numărul mare de pelerini care vin în municipiul Iaşi cu trenul, pentru a participa la sărbătoarea Sfintei Parascheva, poliţiştii de latransporturi transmit câteva recomandări pentru a preveni victimizarea în perioada călătoriei cu trenul, mai ales când aceasta se efectuează noaptea.

  Plecarea într-o călătorie începe cu făcutul bagajelor: încercaţi să aveţi unnumăr cât mai mic de genţi pentru a le putea supraveghea cât mai bine.

  Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare! Priviţi în jurul dumneavoastră, mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri!
  Acordaţi atenţie când cineva se ciocneşte de dumneavoastră „dingreşeală” – în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, pentru a nu-i da timp hoţului să scape!

  Dormindîn tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

  Supravegheaţi-văbunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate!

  Nuîncredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

  La plata legitimaţiilor de călătorie, nuexpuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

  Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători.

  Vă dorim o călătorie plăcută!

  Comunicat de presă al IPJ IAȘI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp