-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

A venit iarna! Interventii in forta pe drumuri

Ninsoarea abundenta de aseara a scos pe drumurile comunale, judetene sau nationale zeci de utilaje de deszapezire. Mai multe tiruri nu au putut sa urce o panta la iesirea din comuna Miroslovesti spre Ciohorani pe europeana 85, iar traficul rutier a fost ingreunat in zona. De asemenea, astazi in judetul Iasi au fost inchise zeci de scoli. La Pascani nu au fost probleme majore, chiar daca la primele ore ale dimineatii, orasul era sub nameti.

A fost cod portocaliu de vreme severa aseara in judetul Iasi, iar ploaia puternica s-a transformat in ninsoare si vant. In numai cateva, s-a depus un strat gros de zapada, iar drumarii au intervenit in forta. Au aparut si cateva probleme pe drumul european 85, la iesirea din Miroslovesti, unde mai multe tiruri nu au putut sa urce in panta. Traficul rutier a fost blocat cateva zeci de minute. De dimineata, insa s-a circulat bine, in conditii de iarna, pe DN2 Miroslovesti-Motca –Pascani- Targu-Frumos. Sase utilaje au circulat non-stop si a fost imprastiata o cantitate de 150 de tone de material antiderapant.

Vantul puternic mai aducea astazi zapada pe carosabil in unele localitati spre Targu-Frumos, insa s-a intervenit constant.

Nici un drum judetean nu a fost blocat in urma caderii masive de zapada. Peste 30 de utilaje, de la cele trei baze de deszapezire, Pascani, Targu-Frumos si Iasi, au intervenit pentru a curata carosabilul.

Dupa episodul de aseara, Pascaniul parea desprins din povesti dis-de-dimineata. Chiar daca pe strazi era un strat gros de zapada, iar pe trotuare abia se faceau primele carari, pascanenii erau multumiti ca in sfarsit a venit iarna adevarata.

Potrivit celor spuse de purtatorul de cuvant al Primariei Pascani, Cristian Menegon, toate utilajele administratiei locale si cele inchiriate au intervenit pentru indepartarea nametilor.
Ministrul Educatiei a anuntat, in prima parte a zilei, ca zeci de scoli din judetul Iasi au fost inchise si circa 6.500 de elevi si profesori au ramas acasa.

Mentionam ca potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie este cod galben astazi pana la ora 22:00 de precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori si intensificări ale vântului.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Demersuri pentru un nou sediu de primărie, la Miroslovești

Se fac demersuri pentru un sediu nou de primarie in comuna Miroslovesti. In sedinta de Consiliu Local...

FOTO | Primul episod de iarnă din acest sezon. Nu au fost probleme în Pașcani și împrejurimi

A fost primul episod de iarna adevarata in Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din imprejurimi, din...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, în Pașcani

Atentie la drum, mai ales atunci cand este vreme rea iar vizibilitatea redusa. O soferita in varsta...

VIDEO | O nouă campanie de informare privind colectarea deșeurilor în municipiul Pașcani – vegetație uscată și voluminoase

Administratia locala din Pascani a demarat o noua campanie de informare privind colectarea selectiva a deseurilor. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI