-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Vânători – investiții în școli și educație!

Vânători – investiții în școli și educație!

Zeci de proiecte are primarul dintr-o comună din apropiere de Pașcani. O parte dintre ele sunt în plin proces de desfășurare. Aici sunt incluse turnarae covorului asfaltic dar și modernizarea unor școli. Astfel, deși abia a început anul școlar, în Vânători, copiii învață prin rotație în săli de clasă amenajate în Căminul cultural pentru că o parte din unitățile de învățământ sunt în reparații.

O parte din cei peste 600 de preșcolari și școlari ce sunt înscriși să urmeze cursurile în comuna Vânători, au fost mutați din această toamnă să învețe în Căminul Cultural sau sunt nevoiți să facă naveta la alte școli deoarece unitățile lor sunt în plin proces de reparații, modernizare și reabilitare.

În această situație sunt elevii de la școlile din Vânători și Hârtoape, unde lucările la instituții sunt deja începute și presupun amenajarea de grupuri sanitare în incinta școlilor, lucări la acopeiș, consolidarea și anveloparea clădirilor.

La finalul lucărilor, acestea vor fi dotate cu mobilier dar și alte cele necesare pentru buna desfășurarea a cursurilor pentru elevi.

De asemenea, în această perioadă se lucrează la noi proiecte privind modernizarea altor instituții de învățământ din comuna Vânători. Se doreșete ca în următorii ani, toate școlile să fie modenizare și dotate ca la carte.

Sperăm ca la sfârșitul acestei luni când se va finaliza perioada de depunere a  dosarelor să avem totul în regulă pentru a beneficia de fonduri pentru școlile din Crivești, Gura Bâdiliței, Hârtoape și Vlădnicuț. Dacă totul decurge cum ne-am propus, în primăvară se vor demara lucrările.” a precizat primarul Constantin Lupu.

Menționăm că administrația locală din comuna Vânători are în plan și să construiască un teren de sport dar și Căminul cultural să fie modernizat pentru a veni în sprijinul tinerilor să le ofere o alternativă de petrecere a timpului liber.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI