Slider

Vacanțe last minute pentru 1 Mai

La doar două săptămâni după minivacanța de Paște, salariații români se vor bucura de un nou sfârșit de săptămână prelungit cu ziua de luni, 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii, sărbătorită în ultimii ani prin ieșiri la malul mării, la munte sau cu prietenii la un grătar.

Agențiile de turism au pregătit din timp oferte pentru cei care doresc să plece de acasă pentru câteva zile și să se relaxeze, însă cei care nu s-au gândit din timp să plece la mare sau la munte, au la îndemână ofertele last minute. Astfel pentru câteva sute de lei puteți petrece weekendul prelungit, pe litoralul românesc sau cel din Bulgaria. Ofertele sunt de nerefuzat, prețurile pornind de la 300 de lei, de persoană, pentru trei zile, la un hotel de 3* în stațiunea Mamaia, cu mic dejun inclus. În Bulgaria, oferta este de 92 euro, de persoană, pentru aceeași perioadă, numai că la un hotel de 4*, all inclusiv.

Și pentru cei care vor la munte sunt oferte. De exemplu, la câțiva pași de noi, la Vatra Dornei, pentru trei nopți de cazare, la hotel de 3 *, cu mic dejun inclus, acces la psicină și jacuzzi trebuie să plătiți 270 de lei, de persoană.

În România, Ziua Muncii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1890, iar în timpul comunismului această sărbătoare a fost marcată, ca şi în alte ţări comuniste, de manifestări propagandistice. După revoluţia din decembrie 1989, ziua de 1 mai însă a fost marcată prin evenimente sociale, în aer liber.

Următorul weekend prelungit va fi de Rusalii, care în acest an pică în 4 iunie. Potrivit legislaţiei în vigoare, şi a doua zi de Rusalii, adică luni, 5 iunie, va fi liberă. De asemenea, va fi liberă și ziua de joi, 1 iunie, Ziua Copilului.

Slider
loading...