-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

UPDATE Gheorghiță: Niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit banii de două luni. MS: Banii se dau de săptămâna viitoare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate. Ulterior, Ministerul Sănătății a comunicat că banii se vor da începând cu săptămâna viitoare.

UPDATE 15.00. Personalul medical din centrele de vaccinare va fi plătit începând de săptămâna viitoare, a anunțat Ministerul Sănătății.

Totodată, vor fi achitate și cheltuielilor de organizare a centrelor de vaccinare.

Sumele alocate plăților pentru activitățile privind vaccinarea sunt prevăzute în bugetul pe 2021, promulgat în 8 martie.

Pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sănătății va realiza plăți în valoare de 4.184.000 de lei reprezentând plata personalului medical și cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare, potrivit sursei citate.

Coordonatorii mai multor centre se plâng că personalul medical nu a fost plătit și că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

„Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate.

Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți.

La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare.

Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, această situație trebuie rezolvată cât mai repede.

Întrebat cine este responsabil de efectuarea acestor plăți și dacă a luat legătura cu ministrul Sănătății, Gheorghiță a spus că instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sănătății.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toată lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc.

Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinareNimeni nu a fost plătit până la data actuală„, a conchis Valeriu Gheorghiță.

Sursa DIGI 24

DE LA ACELAȘI AUTOR

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI