11.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Un pascanean alături de Crin Antonescu in Republica Moldova

,,Joi, 5 decembrie, a.c. în cea de-a doua zi a vizitei oficiale a delegaţiei conduse de preşedintele Senatului Crin Antonescu, au avut loc întrevederi cu: Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Ministrul Educaţiei, Maia Sandu., precum şi cu preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca.
Vicepreşedintele Senatului şi co-preşedintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, senatorul Florin Constantinescu a declarat la întrevederea cu Primul-ministru Iurie Leancă: „Republica Moldova trebuie să demonstreze că poate semna Acordul de Asociere în 2014. Prioritatea noastră ca ţară este îndeplinirea acelor proiecte concrete prin care Republica Moldova se poate conecta mai puternic la spaţiul european, fie că este vorba despre gazoductul Iaşi-Ungheni, despre ridicarea vizelor sau despre alte proiecte de ajutor reciproc.”
La întrevederea cu preşedintele Republicii Moldova senatorul păşcănean a felicitat Republica Moldova pentru succesul de la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius. „Felicit poporul Republicii Moldova şi autorităţile de la Chişinău pentru că au făcut posibilă deschiderea ţării spre dezvoltare şi integrare în marea familie europeană. Am speranţa că Republica Moldova va intra în rândul surorilor europene cât mai curând. Sunt încrezător în viitorul european al ţării Dumneavoastră. Aici, pe pământ moldovenesc, se simte deja un aer de libertate.”
La întâlnirea cu Ministrul Educaţiei din Republica Moldova s-a pus accent pe colaborarea dintre cele două state, precum şi pe continuarea schimbului de experienţă în vederea implementării cu succes a măsurilor de reformă a sistemului de educaţie din Republica Moldova.
În cadrul discuţiilor s-a reafirmat sprijinul total al României pentru o implementare rapidă şi eficientă a măsurilor şi reformelor necesare pentru ca Republica Moldova să beneficieze, în continuare, de recunoaştere şi sprijin din partea Uniunii Europene şi de o decizie pozitivă privind semnarea Acordului de Asociere.

În perioada 4-5 decembrie 2013 o delegaţie a Senatului României s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. La întrevederile oficiale au mai participat Secretarul general adjunct al Senatului, Dan Mihalache, deputatul Florin Alexe şi Seful de Cabinet al Vicepreşedintelui Senatului României, Bogdan Alexa” se arata intr-un comunicat de presa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI