-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Un pacient din zona Pașcani nevaccinat a murit de COVID-19 la Iași

Un pacient în vârstă de 68 de ani domiciliat în zona Pașcani a murit la Spitalul Sf. Spiridon din Iași după ce a ajuns în stare gravă fiind declarat pozitiv cu COVID-19. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a menţionat faptul că pacientul nu era vaccinat şi că regretă că, în pofida existenței unui vaccin, în august 2021, incă se moare de COVID-19.

 


De altfel, conform șefei UPU-SMURD Iași, pacientul nevaccinat avea mai multe afecţiuni care au dus la evoluţia nefavorabilă.

Un pacient nevaccinat în vârstă de 68 de ani infectat cu COVID-19 a murit la Iași

Într-o intervenţie, prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a menţionat faptul că la Spitalul Sf. Spiridon a ajuns un caz grav al unui pacient în vârstă de 68 de ani care era pozitiv la COVID-19. În pofida intervenţiei medicilor, viaţa pacientului nu a mai putut fi salvată. De altfel, medicul a precizat faptul că acesta suferea de diabet zaharat și de tensiune arterială fiind necesar transportul la mai multe spitale din Iași pentru îngrijiri medicale de specialitate:

În cursul gărzii, a ajuns un pacient în stare gravă adus cu ambulanta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Un pacient care era internat de 7 zile cu COVID-19. Dezvoltă complicaţii neurologice şi gastrointestinale necesitând consulturi şi intervenţii de specialitate în Spitalul Prof. Nicolae Oblu şi în Spitalul Sf. Spiridon. Pacientul a fost intubat pe perioada transportului, starea lui era gravă din punct de vedere respirator. Combinat cu patologia pe care pacientul o avea anterior infecţiei cu COVID-19, respectiv diabet zaharat şi tensiune arterială. Evoluţia a fost nefavorabilă în timpul scurt. explică medicul coordonator UPU-SMURD Iași

Pacientul a rămas mai multe zile la domiciliu!

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat faptul că în pofida apariţiei primelor simptome ale bolii, pacientul a ales să rămână incă câteva zile la domiciliu. Acest lucru a dus automat la agravarea situaţiei medicale şi în cele din urmă la decesul persoanei în cauză:

Este cazul unui pacient nevaccinat care a rămas acasă câteva zile după ce a avut primele simptome de infecţie cu COVID-19, undeva în mediul rural, în zona Pașcani. Pacientul a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase fiind pozitiv dar care a avut o evoluţie nefavorabilă. 68 de ani este o vârsta tânără, o vârstă la care un om are o speranţă de viaţa de 10-15 ani. Situaţia lipsei vaccinării la acest pacient, situaţia rămânerii la domiciliu în momentul apariţiei primelor simptome sunt elemente de agravare şi elemente care au dus la o evoluţie nefavorabilă. Din păcate pacientul a decedat în ciuda eforturilor de Terapie Intensivă şi pe le-am făcut pentru susţinerea vieţii şi pe care şi ceilalţi colegi le-au făcut” menționează prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Continuarea pe bzi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...