-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Un nou proiect al Colegiului Sadoveanu Pașcani sponsorizat de către PAKMAYA. Conducerea școlii mulțumește companiei

Un nou proiect al Colegiului Sadoveanu Pașcani este sponsorizat de către societatea PAKMAYA. Este vorba despre renovarea – imens necesară – a laboratorului de informatică, un proiect la fel de ambițios ca celelalte, grație căruia elevii și profesorii vor avea mai mari succese școlare. Avand in vedere faptul ca societatea pascaneana a ajutat de multe ori colegiul, conducerea scolii a dorit sa le transmita public o scrisoare de multumire.

SCRISOARE DE MULȚUMIRE

În atenţia Dnei Despina-Adriana CONSTANTIN-LUNGU

Stimată doamnă administrator,

După cum educația este una dintre cele mai de preț valori umane, generozitatea se încadrează, de asemenea, în aceeași listă privilegiată. Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani beneficiază, din luna decembrie 2020,  de un proiect asumat generos de Pakmaya, de reabilitare a laboratorului de informatică.

Dorim să amintim că nu este primul proiect pe care școala noastră l-a  implementat cu ajutorul Pakmaya, probabil singura firmă din Pașcani ce folosește cota de profit în susținerea educației locale.

În anul 2011, Pakmaya a reabilitat total și a dotat cu materiale didactice specifice laboratorul de chimie. Cu siguranță, rezultatele excelente obținute de elevi la concursurile și olimpiadele de chimie se datorează și studiului în acest laborator.

Din anul 2019, școala are și un modern laborator de biologie, complet nou, dotat cu materiale și aparatură la care, până nu demult, doar visau  profesorii și elevii.  

În perioada 2017-1019, Pakmaya a susținut financiar reabilitarea grupurilor sanitare din școală, proiect ce a făcut ca, în pandemie, să avem optime condiții de igienă.

Anul acesta, renovarea – imens necesară – a laboratorului de informatică aduce din nou Pakmaya alături de școala noastră, într-un proiect la fel de ambițios ca celelalte, grație căruia elevii și profesorii noștri – suntem siguri – vor avea mai mari succese școlare.

Grosso modo, sponsorizările Pakmaya în Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” se ridică la cca 110.000 de euro, iar ultimul proiect finanțat valorează  peste 36.500 de euro. Toate acestea arată, practic, că ne aflăm într-un fel de parteneriat public-privat, în care Pakmaya, înțelegând că educația este prioritară, a ales să susțină școala noastră, instituție de prestigiu în Pașcani și în județul Iași.

Vă adresăm cordiale mulțumiri pentru deciziile dumneavoastră înțelepte și generoase, prin care Pakmaya întoarce în comunitate o parte din profitul anual  investind în copiii orașului și ai împrejurimilor acestuia, în cadrele didactice, în comunitatea pășcăneană.

La sfârșitul unui an cu imense provocări, vă felicităm și vă dorim pentru noul an 2021 sănătate, succese și prosperitate! La mulți ani!” a precizat directoarea colegiului, Genoveva Serban.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI