0.8 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Un fost deputat din Pașcani a dat în judecată Parlamentul României

Un fost deputat din Pașcani a dat în judecată Parlamentul României. Este vorba despre Grigore Crăciunescu, care a decis sa actioneze in instanta, in urma unei hotarari luate pe 17 februarie, privind eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor.

Reacția fostului deputat nu este însă singulară. Potrivit documentelor consultate pe portalul Tribunalul Iași, un grup de alți15 foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, prin care și  un alt fost parlamentar pășcănean, deputatul Pavel Târpescu de la PSD. Ei solicită instanțelor obligarea la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021.

Reporterii Bit TV au încercat să obțină un punct de vedere de la fostul deputat pășcănean Grigore Crăciunescu, însă acesta nu a putut fi contactat telefonic.

Precizăm că, la nivel național, abrogarea pensiilor speciale nu a fost privită cu ochi buni nici de alte câteva sute de foști parlamentari care caută să își recupereze în instanță pensiile speciale.

Reamintim că această hotărâre a intrat în vigoare pe 24 februarie, în acest an, iar actul normativ a fost iniţiat de PSD și a trecut cu  357 de voturi pentru şi niciun vot împotrivă.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Expoziție cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Muzeul Municipal Pascani sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române, printr-o...

Pășcănenii se plâng că nu au bani sa achite dările la bugetul local

Cresterea taxelor si impozitelor locale cu cca. 40% a...

Problemele de fond funciar amânate, nu rezolvate

Dezamagire in randul pascanenilor care au ajuns joi, 20...

Sticla va fi colectată separat, de luna viitoare

Se modifică programul de ridicare a deseurilor din sticla...

Noii directori de la școlile din Pașcani au semnat contractele de management

Noii directori de la scolile din Pascani au semnat...