-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Un „aurolac” recidivist s-a apucat să spargă geamurile maşinilor. Trei ani din viaţă pentru un sfert de oră de „distracţie”

Un vagabond din Târgu Frumos va plăti cu peste 3 ani din viaţă un sfert de oră de „distracţie”. Acesta a fost trimis în judecată pentru distrugere după ce s-a amuzat lovind cu pumnii maşinile parcate în faţa unui magazin.

La data comiterii faptelor, Denis Udilă locuia într-o casă dezafectată şi consuma frecvent băuturi alcoolice, drogându-se şi cu vapori de prenandez. Îşi câştiga existenţa în principal cerşind. Într-o după-amiază, aflându-se sub influenţa substanţelor inhalate, voind să se distreze, a început să lovească cu podul palmei maşinile dintr-o parcare. S-a apropiat de maşina lui A.I., abia oprită, s-a urcat cu mâinile pe parbriz şi i-a cerut şoferului bani sau ţigări. Fiind refuzat, s-a dus la altă maşină pe care a lovit-o peste lunetă, apoi către un Volkswagen Passat, lovindu-i parbrizul cu pumnul. Avea să se constate că parbrizul s-a crăpat, înlocuirea sa costând 500 de lei. Gestul lui Udilă a fost văzut de A.I., care a chemat poliţia. Cazul a ajuns în instanţă după ce proprietarul Volkswagen-ului a decis să facă plângere penală împotriva lui Udilă.

În faţa instanţei, Udilă şi-a recunoscut faptele, antecedentele sale penale făcând ca judecătorii să aplice o pedeapsă cu executare, chiar dacă gravitatea infracţiunii a fost redusă. Udilă a fost condamnat la 6 luni de închisoare. El ajunsese între timp după gratii pentru comiterea unei tâlhării. Cele două condamnări au fost comasate, pedeapsa rezultantă fiind de 3 ani şi două luni. Sentinţa dată de magistraţii păşcăneni a fost atacată în faţa Curţii de Apel, judecătorii acestei instanţe rămânând în pronunţare.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul Sorin Nacuta cere ca „Autostrada Unirii – A8 să redevină o priorietate pentru acest guvern și pentru Ministerul Transporturilor”

De câteva zile a fost lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Planului Investițional pentru...

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI