Totuşi, potrivit EY, puţini angajaţi români ar recurge la o raportare falsă a performanţelor, în comparaţie cu media din zona Europei de est.

Un salariu mai mare sau o avansare în carieră reprezintă un motiv suficient pentru 15% dintre angajaţii români pentru a nu respecta normele de etică, în condiţiile în care 82% dintre reprezentanţii companiilor româneşti consideră că o posibilă condamnare în instanţă este factorul principal care ar putea împiedica frauda şi corupţia, potrivit unui studiu publicat luni de compania de consultanţă şi audit EY, privind practicile legate de corupţie din Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa. Totodată, 31% dintre români consideră că luarea de mită se întâmplă frecvent în mediul de afaceri local, un procent mult mai mic decât media europeană, de 64%.

În plus, 15% spun că ar ignora o încălcare a normelor de etică de către un membru al echipei lor, de către un furnizor sau colaborator, ar furniza informaţii false echipei de management şi ar fi dispus să inducă în eroare auditorii sau autorităţile de reglementare şi control pentru a avansa în carieră sau pentru a obţine un salariu mai mare.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider
loading...