1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

Ultimii pasi pentru acreditarea SMU Pascani

spital urgenta pscSpitalul Municipal de Urgenta Pascani se apropie cu pasi repezi de obtinerea acreditarii necesara functionarii. Dosarul complet a fost depus, iar acum se asteapta vizita Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor.

Directorul medical, Diana Acsinte, a explicat ce acte au fost depuse si cat de greu a fost intocmita documentatia necesara acreditarii. Pe langa toata aceasta birocratie, unitatea medicala a mai trebuit sa plateasca si 240 de lei de fiecare pat, ajungandu-se la o suma de peste 1 miliard de lei. In procesul de evaluare a calitatii actului medical, vor trece prin lupa CONAS-ului toate compartimentele Spitalului care trebuie sa indeplineasca peste 2000 de indicatori din standardele stabilite.

Aceasta a mai declarat ca vizita Comisiei este cruciala in obtinerea acreditarii care va fi valabila pe o perioada de cinci ani.

Conform unei legi data de Ministerul Sanatatii, toate spitalele din Romania vor trebui sa obtina aceasta acreditare necesara incheierii contractului cu Casa de Asigurari. Acreditarea CONAS se referă la siguranţa procedurilor medicale realizate, drepturile pacienţilor şi aspectele administrative, reflectate în sinteza a peste 1850 de indicatori şi a 11 referinţe – 5 pentru aspectele administrative, 2 privind drepturile pacienţilor şi 4 privind managementul serviciilor medicale, ponderate diferit, astfel încât accentul să fie pus pe managementul serviciilor medicale. Acreditarea se face pe nivele si anume nivelul cel mai ridicat este “acreditat”, nivelul mediu este “acreditat cu incredere ridicata” si cel mai mic “cu incredere medie”.

Spitalul Municipal de Urgenta a fost programat pentru primul trimestru al acestui an iar reprezentantii Comisiei sunt asteptati in luna martie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La cine te duci, dacă te-a abandonat furnizorul de energie

Electrica Furnizare este Furnizorul de Ultimă Instanță (FUI) desemnat pentru luna decembrie de către ANRE, care trebuie...

(FOTO) O icoană a lui Isus lăcrimează de mai multe zile la Cluj

O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor...

Stație mobilă care preia cererile pentru eliberarea actelor de identitate din comunele ieșene

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iași va veni în ajutorul persoanelor care locuiesc în comunele...

Furtună pe autostradă: cum a fost faultat Iașul în planul de investiții pe următorii 8 ani

Amânarea finanţării şi realizării A8 în favoarea altor proiecte controversate şi în mod cert mai puţin importante,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI