-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

UAIC oferă 10.000 de lei cui va oferi un proiect inedit al unui viitor complex sportiv

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a lansat un concurs naţional de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv al UAIC ce va fi construit pe terenul din strada Sărărie nr. 200, în municipiul Iaşi.

Câştigătorul concursului va fi recompensat cu suma de 10.000 de lei. „Terenul pe care urmează să fie construit complexul sportiv al UAIC are o suprafaţă de 8.888 de metri pătraţi. Complexul va avea o suprafaţă construită de 70% din suprafaţa totală a terenului, va avea o înălţime maximă de 21 de metri (S+D+P+E) şi va fi compus din bazin de înot la dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi parcare.

Bazinul de înot va putea fi utilizat atât pentru înot competiţional, cât şi pentru înot de agrement”, au transmis reprezentanţii universităţii. Aceştia au mai specificat că, în sala de sport multifuncţională, se vor practica atât activităţi sportive individuale, cât şi de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton). Sala de forţă va include un spaţiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primul ajutor, o zonă sanitară, vestiare etc. Parcarea va fi prevăzută şi cu locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spaţii verzi şi căi de acces.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...