1.4 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Trenul spre capitală va opri din nou la Pașcani

Trenul spre capitală va opri din nou la Pașcani

 Veste bună pentru sute de persoane care făceau naveta sau aveau drum la București. Trenul InterRegio care circula pe ruta Suceava Nord București, tur – retur va opri din nou în Gara Pașcani, unul dintre cele mai importante noduri feroviare din țară. Aceste modificări vor fi făcute din luna decembrie a.c. atunci când se schimbă și programul de mersul trenurilor. 

După aproape un an de zile de când pășcănenii nu au mai putut circula spre capitală cu trenul InterRegio București – Suceava și retur, în urma a numeroase discuții și interpelări din partea deputatului PSD Vasile Axinte, decizia Ministrului Transportului a fost luată. Astfel, începând cu luna decembrie, o data cu schimbarea mersul trenurilor, călătorii din Pașcani pot circula din nou la prima oră a dimineții 06.30 și să se întoarcă spre casă cu cel ce pleacă din București la ora 21:30.

“Mă bucur să anunț că din luna decembrie a.c., trenul Inter Regio Suceava Nord – București și retur va opri în Gara Pașcani, dar și la Roman. Pe acest subiect am avut două interpelări în Parlamentul României dar și întâlniri cu miniștrii transportului privind oprirea trenului în localitate mai ales că Pașcaniul este nod feroviar dar și a numărului de cetățeni care faceau naveta sau călătoreau în anumite orașe pe această rută. Pașcaniul este privigeliat în ceea ce priveşte aşezarea geografică .” a precizat deputatul Vasile Axinte, deputat PSD.

Menționăm că decizia ca trenul Suceva Nord – București să nu mai oprească la Pașcani a fost luată anul trecut în decembrie, printr-o decizie adoptată de fosta guvernare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI